Nieuwegein – Bergingsoperatie van auto’s uit ingestorte parkeergarage St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein begonnen

Nieuwegein, 20 juli 2024 – Auto’s die nog in de deels ingestorte parkeergarage bij het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein staan worden vanaf vrijdag 19 juli, uit het gebouw gehaald. Een gespecialiseerd bergingsbedrijf takelt de 112 voertuigen met een hijskraan het gebouw uit. De auto’s staan op verschillende verdiepingen.

De bergingsoperatie trekt relatief veel bekijks. Toevallige voorbijgangers op de fiets stoppen langs de weg, maar er zijn ook mensen die speciaal voor de bergingsactie langs komt. Zo ook een omwonende, de heer Nieuwehuizen, die de instorting en de trillingen thuis hoorde en voelde eind mei.

Ook ziekenhuispersoneel komt kijken naar de operatie om de auto’s uit de parkeergarage te halen. Er zijn verkeersleiders en beveiligers aanwezig die de operatie in goede banen leiden. Zij zorgen dat mensen op afstand blijven.

RTV Utrecht meldt dat nog niet alle auto’s uit de parkeergarage kunnen worden gehaald. De 112 auto’s die nu worden weggehaald, staan volgens Q-Park op plekken die door de gemeente Nieuwegein als veilig zijn aangemerkt. Q-Park zegt dat de veiligheid is vastgesteld door experts. Vervolgens heeft de gemeente Nieuwegein het bergingsplan goedgekeurd. Er staan nog 14 auto’s op plekken die niet veilig zijn.

Eind mei stortten de hellingbanen van de parkeergarage naast het ziekenhuis in. Op het moment van het incident stonden er 143 auto’s in de garage, het overgrote deel van medewerkers van het ziekenhuis. Enkele auto’s konden eerder al de parkeergarage verlaten. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) doet onderzoek naar de zaak.

Fotograaf: VLN Nieuws – Sam de Joode

Misschien vindt u dit ook interessant?

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.